Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 17.08.2022 г. – сряда

Леко повишение на температурите, на места с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.
 

Утре, 17 август, ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали, в планините и ще прегърми. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София – 30°-31°. 

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни главно след обяд, когато на отделни места краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°, а на морската вода – 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, 2000 метра – около 18°.
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10
ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06