Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 17.08.2022 г. – сряда

Леко повишение на температурите, на места с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.
 

Утре, 17 август, ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали, в планините и ще прегърми. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София – 30°-31°. 

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни главно след обяд, когато на отделни места краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°, а на морската вода – 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, 2000 метра – около 18°.
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23