Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалява се карантината за неваксинирани, за ваксинирани срещу Covid-19 пада

Снимка: БГНЕС

Налаганата изолация за болните от Covid-19 ще бъде намалена от 10 на 7 дни. Това заяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Карантината на контактните лица се намалява от 7 на 5 дни, а за лицата, които са в срок от 3 месеца след последна имунизация - с пълна или с бустерна доза, както и преболедувалите в този срок, карантината отпада.

Според Кунчев това е първа стъпка към постепенно разхлабване на мерките срещу коронавируса. Заповедта влиза в сила от четвъртък и ще важи за седмица.

Поне до 25 август остава задължителното носене на маски в градския транспорт, лечебни заведения, аптеки и институции, които предоставят социални услуги.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30