Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите отново се повишават

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб от запад.  

Утре, 18 август, ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 33° и 38°, в София около 33°. 

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максимални температури между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°. По..

публикувано на 26.03.24 в 19:33

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20