Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

24 партии и 7 коалиции са заявили участие в парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

24 партии и 7 коалиции са подали заявления в ЦИК за регистрация за участие в парламентарните избори на 2 октомври до 17.00 часа днес, когато приключи срокът за регистрацията. Проверката на ЦИК на всички подадени документи ще приключи в четвъртък. На предишните предсрочни избори регистраните партии бяха 22, а коалициите 7.

До 27 август могат да се подават заявления за промени в състава на коалицията – напускане на партия или включване на нова партия. Дотогава предстои да се разбере дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се яват заедно на изборите за 48-ото Народно събрание.

БНР подкасти:

Още от категорията

АЕЦ Запорожие

Русия е склонна да приеме обособяването на зона за сигурност около АЕЦ 

Създаването на зона за сигурност около украинската АЕЦ "Запорожие" може да бъде подкрепено от руската страна. Според шефа на "Росатом" Алексей Лихачов, обаче това трябва да стане съгласно условията на Русия, която контролира Запорожката АЕЦ. От..

публикувано на 25.11.22 в 10:01

Президентът Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции. Това обяви в своя позиция президентът Румен Радев. Той подчерта, че няма да приеме подадената оставка от главния секретар на Министерството на..

публикувано на 24.11.22 в 19:29

МВнР връчва протестна нота на посланика на РС Македония

Министерството на външните работи категорично осъжда стрелбата по българския клуб "Цар Борис III", на 23 ноември 2022 г. в Охрид. Това криминално деяние е третото посегателство срещу Клуб "Цар Борис III" за по-малко от два месеца, се отбелязва в..

обновено на 24.11.22 в 15:13