Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинското военно разузнаване очаква ескалация на конфликта с Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристигна в Украйна, за да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Визитата му е по покана на Володимир Зеленски, като основна тема, по която тримата ще разговарят, е сключеното през юли споразумение за износ на украинско зърно. Сигурността на атомната централа "Запорожие", около която през последните седмици се водят сражения, също ще бъде сред акцентите на разговорите в гр. Лвов.

Предвидена е и двустранна среща между генералния секретар на ООН и украинския президент. Планира се в петък Гутериш да посети Одеса – едно от пристанищата, включени в споразумението за износ на украинско зърно и други хранителни продукти през Черно море.

В същото време украинските сили съобщават, че са отбили руска атака в южния район Херсон, а при руски обстрел в Харков, в северната част на Украйна, са били убити седем души, 16 са били ранени. Военното разузнаване в Киев очаква ескалация на боевете на всички фронтове през идните седмици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът разглежда отказа на Мария Габриел да състави кабинет

На извънредно заседание днес Народното събрание ще гласува заявлението на Мария Габриел, с което тя оттегли кандидатурата си от ГЕРБ за министър-председател на ротационното правителство и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на..

публикувано на 26.03.24 в 07:05

Мария Габриел официално оттегли кандидатурата си за премиер

Мария Габриел внесе заявление в деловодството на Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет. В съобщение от пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че с..

публикувано на 25.03.24 в 10:47
Делян Пеевски

ДПС няма да подкрепи правителство с мандата на ПП-ДБ

"Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство", така коментира във Фейсбук председателят на ДПС Делян Пеевски новината за оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел за премиерския пост. "Днес научихме от изявлението на..

публикувано на 24.03.24 в 16:55