Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

САЩ отказва да удължи срока на офертата за танкерите с втечнен газ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната ни е получила отказ на искането да бъде удължен срокът на офертата за танкерите с втечнен газ от Съединените щати, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов при инспекцията на газовата връзка с Гърция.

“Получихме отговор от американската компания “Шиниър” и, за съжаление, срокът си остава същият. До 19 август трябва да посочим терминал за доставка на втечнен газ”, каза министърът. От думите му стана ясно, че той е разговарял с турски зам. енергиен министър, който е поел ангажимент да провери преди изтичането на срока дали страната му разполага със свободни терминали.  

В последните си дни правителството на Кирил Петков успя да договори с американска компания доставката на седем карго товара с втечнен природен газ за всеки месец от 1 октомври до края на април 2023 г. на цена поне с 20 долара по-ниска от тази на европейските пазари.


По публикацията работи: Иван Петров

Още от категорията

“Фич” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ с положителна перспектива, съобщиха от финансовото министерство. Рейтингът е подкрепен от силна външна и фискална позиция в..

публикувано на 19.11.22 в 12:42
Христо Алексиев

Мярката за горивата остава и през декември

Мярката от 25 ст. отстъпка за литър гориво ще продължи до края на годината и това ще струва 40 млн. лв. на държавната хазна, съобщи пред Нова тв Христо Алексиев, служебен вицепремиер по икономическа политика. “За следващата година подготвяме друга мярка..

публикувано на 19.11.22 в 12:23

Двайсет области в България са загубили една пета от работоспособните си жители

Забавяне на инвестициите и растежа, пандемия, рецесия, бързо възстановяване, политическа нестабилност, война в Украйна, енергийна криза на Стария континент. В този ред следват предизвикателствата, променили икономическата и социалната карта на..

публикувано на 17.11.22 в 10:55