Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

САЩ отказва да удължи срока на офертата за танкерите с втечнен газ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната ни е получила отказ на искането да бъде удължен срокът на офертата за танкерите с втечнен газ от Съединените щати, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов при инспекцията на газовата връзка с Гърция.

“Получихме отговор от американската компания “Шиниър” и, за съжаление, срокът си остава същият. До 19 август трябва да посочим терминал за доставка на втечнен газ”, каза министърът. От думите му стана ясно, че той е разговарял с турски зам. енергиен министър, който е поел ангажимент да провери преди изтичането на срока дали страната му разполага със свободни терминали.  

В последните си дни правителството на Кирил Петков успя да договори с американска компания доставката на седем карго товара с втечнен природен газ за всеки месец от 1 октомври до края на април 2023 г. на цена поне с 20 долара по-ниска от тази на европейските пазари.


По публикацията работи: Иван Петров

Още от категорията

Летището в Балчик ще бъде площадка за революционния безпилотен самолет “Черен лебед“

Основаната от българите Свилен и Константин Рангелови компания за товарни превози с дрон ще си партнира с летището в Балчик в от подготовката за стартирането на предстоящите си търговски полети. Летателната програма е една от стъпките в процеса по..

публикувано на 13.11.22 в 12:05

Българска компания за производство на полезни сладки изкушения се готви за скок на международните пазари

Българска стартираща компания за производството на протеинови бонбони без захар, глутен, соя и мазнини не спира своето развитие и амбициозни идеи. След като бе оценена на 1 млн. лева от фонд за рискови инвестиции, компанията успя да привлече..

публикувано на 12.11.22 в 12:00

Сок от планински лимон, арония или дюля – защо не е лесно да си биопроизводител у нас

Ако посетите нашенски фермерски пазар, ще останете впечатлени от невероятното разнообразие от типично български биопродукти. Спектърът е широк – от натурална козметика и напитки, до био храни и дори лечебни препарати по рецепти от народната..

публикувано на 11.11.22 в 11:34