Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

САЩ отказва да удължи срока на офертата за танкерите с втечнен газ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната ни е получила отказ на искането да бъде удължен срокът на офертата за танкерите с втечнен газ от Съединените щати, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов при инспекцията на газовата връзка с Гърция.

“Получихме отговор от американската компания “Шиниър” и, за съжаление, срокът си остава същият. До 19 август трябва да посочим терминал за доставка на втечнен газ”, каза министърът. От думите му стана ясно, че той е разговарял с турски зам. енергиен министър, който е поел ангажимент да провери преди изтичането на срока дали страната му разполага със свободни терминали.  

В последните си дни правителството на Кирил Петков успя да договори с американска компания доставката на седем карго товара с втечнен природен газ за всеки месец от 1 октомври до края на април 2023 г. на цена поне с 20 долара по-ниска от тази на европейските пазари.


По публикацията работи: Иван Петров

Още от категорията

Само 11% от българите са спестявали през 2022 година

Едва 11% от българите са успели да спестят от доходите си през м.г., показва проучване на изследователския център “Тренд”. 39 на сто са живели нормално, но без да заделят средства, 19% са харчили от спестяванията си, а 27% са прибегнали до заеми и..

публикувано на 09.01.23 в 07:10

Несигурната икономическа среда остава най-голямата пречка за предприемачите

През настоящия месец декември общият показател на бизнес климата нараства с един пункт спрямо ноември 2022. В промишлеността и търговията на дребно също се наблюдава повишение, в строителството запазва нивото си, а в сектора на услугите се понижава,..

публикувано на 30.12.22 в 15:54

2022 година – добра за бизнеса и лоша заради инфлацията, която задълбочи неравенствата

След две години в пандемия, посрещнахме 2022-ра с очакване за нормализиране на живота, ръст на доходите и … спокойствие. Надеждите ни обаче не се оправдаха. Още през февруари светът се изправи пред нова битка – този път на военния фронт, заставайки от..

публикувано на 29.12.22 в 06:15