Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тома и Яна Рафаилова – "Без билет", но в първа класа

Снимка: Facebook/toma.zdravkov

"Мечтая да имам куфар светлина, с него ще пътувам лесно по света…" Това е част от текста на песента "Без билет". Може да се каже, че в голяма степен това е един семеен проект. Музиката е от Симеон Рафаилов – барабанист и композитор, познаваме го от рок групите "Обратен ефект" и "Фабричен дефект". Текстът е от неговата сестра Лени Рафаилова, автор на детския роман "Чудесата на метлата". Вълшебно-реалната история, разказана там, вдъхновява създаването на песента. Чудесното изпълнение е на Тома Здравков (победител във втория сезон на българския Music Idol) и Яна Рафаилова (дъщеря на Симеон – досетихте се, нали).

"…без билет първа класа ни запазиха звездите... Стига ми, че си тук до мен. ... Няма как да мога сам да полетя – за полет са ми нужни сигурни крила", пеят Тома и Яна.

Песента и клипът към нея, заснет от Азад Агасян, са осъществени с подкрепата на Национален фонд "Култура".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15