Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти и представители на вузовете обсъждат проблеми в обучението на българските общности зад граница

Снимка: архив

Днес от 11 часа в Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще се проведе среща на представители на български висши училища, приемащи студенти по ПМС 103 за образователната дейност сред българите в чужбина. В срещата ще участват и експерти от Дирекция „Висше образование“ от МОН, Дирекция „Миграция“ – МВР, както и от самата ИАБЧ.

Образователната политика спрямо сънародниците ни в чужбина е най-успешната от всички политики за българите в чужбина. Но в същото време промените в България и по света налагат корективи в практическите стъпки по приемане, записване, настаняване и установяване в България на приетите студенти. Те ще бъдат обсъдени участниците в срещата, а така също ще бъдат обменени полезни практики, посочват от изпълнителната агенция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: FB/Салон за българска култура и духовност

Българската естрада от 60-те и 70-те години звучи в Чикаго

Знаете ли какво е общото между Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, група "Диана експрес"? Всички тези знакови за страната ни изпълнители започват своя професионален път през 60-те и 70-те години на XX век и бележат..

публикувано на 12.04.24 в 12:15

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази".  "Авторът е..

публикувано на 12.04.24 в 09:05

Магията на българските шевици завладя консулството ни в Ню Йорк

Модно ревю на дрехи с народни мотиви, дело на варненската дизайнерка Мая Неделчева се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Елегантната колекция е била представена от танцьорите на ансамбъл Gorana Dance, научаваме от публикация на..

публикувано на 10.04.24 в 22:10