Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Болградската гимназия с видео за Деня на независимостта на Украйна

Снимка: YouTube

"Болградската гимназия "Г. С. Раковски" поздравява всички с Деня на независимостта на Украйна!!! Страната ни е свободна и непобедима! Младостта на Украйна е нейното бъдеще и то ще бъде прекрасно!“, - това е част от песента от видеото "Ние сме от Украйна" с участието на ученици от град Болград. Видеото е качено в YouTube в знак на подкрепа и уважение към единството и борбеността на украинския народ в една жестока война. Текстът е на младите Артур Железняк и Маша Личи, а аранжиментът е на Сергей Грачев.

Вижте видеото:

В Болградската гимназия "Георги С. Раковски" се обучават 523 ученици от 18 населени места на район Болград в Украйна, където има голяма българска общност. Училището има възпитаници и от други части на Одеска област. В гимназията се преподава български език и литература, история и култура на българския народ. Ръководството ѝ поддържа дългогодишни контакти с българските институции и неправителствени организации, с много от които има и сключени споразумения за сътрудничество.

Още по темата: Българската гимназия в Болград отбелязва 160 години от създаването си

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Българското училище „Иван Вазов“ в Париж

Българското училище "Иван Вазов" в Париж се готви за 10-ия си рожден ден

Учениците и учителите от българското неделно училище "Иван Вазов" в Париж готвят специален концерт , с който на 19 май от 11,30 ч. ще отбележат 10-ата годишнина от създаването на школото. Това е "мястото във Франция, в което ние заедно..

публикувано на 21.04.24 в 09:15

Българският хор “Бяла роза“ ще се представи на великденски концерт в Пескара

Българският хор “Бяла роза“ в град Пескара ще участва във великденски концерт, който ще се състои в неделя, 21 април, от 16,30 ч. местно време в църквата Adorazione в италианския град. “ Директорът проф. Елена Димитрова и всички хористи имат..

публикувано на 20.04.24 в 17:10
 Цветана Манева

Цветана Манева в ексклузивна среща с българите във Виена

Виена e единственото място извън България, където пленителната Цветана Манева ще отпразнува своята 80-годишнина. Пред сънародниците ни в австрийската столица ще бъде представен за първи път зад граница спектакълът "Честит рожден ден, Цветана", създаден..

публикувано на 20.04.24 в 05:10