Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Болградската гимназия с видео за Деня на независимостта на Украйна

Снимка: YouTube

"Болградската гимназия "Г. С. Раковски" поздравява всички с Деня на независимостта на Украйна!!! Страната ни е свободна и непобедима! Младостта на Украйна е нейното бъдеще и то ще бъде прекрасно!“, - това е част от песента от видеото "Ние сме от Украйна" с участието на ученици от град Болград. Видеото е качено в YouTube в знак на подкрепа и уважение към единството и борбеността на украинския народ в една жестока война. Текстът е на младите Артур Железняк и Маша Личи, а аранжиментът е на Сергей Грачев.

Вижте видеото:

В Болградската гимназия "Георги С. Раковски" се обучават 523 ученици от 18 населени места на район Болград в Украйна, където има голяма българска общност. Училището има възпитаници и от други части на Одеска област. В гимназията се преподава български език и литература, история и култура на българския народ. Ръководството ѝ поддържа дългогодишни контакти с българските институции и неправителствени организации, с много от които има и сключени споразумения за сътрудничество.

Още по темата: Българската гимназия в Болград отбелязва 160 години от създаването си

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05
Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49