Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският отбор спечели първа победа на Евробаскет 2022

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният отбор на България по баскетбол за мъже запази шансове да се класира за осминафиналите на Евробаскет 2022, след като победи домакина Грузия с 92:80 в четвъртия си мач от надпреварата.

Играчите на Росен Барчовски загубиха първите 3 двубоя срещу фаворитите Испания, Турция и Черна гора, но показаха класа и характер, за да надиграят грузинците.

България и Грузия вече имат актив от една победа и три загуби в група А на европейското първенство. В Тбилиси на 7 септември българите се изправят срещу отбора на Белгия и при нов успех могат да преодолеят груповата фаза, което е голямата цел пред отбора. Двубоят с Белгия започва в 17:15 часа, българско време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06