Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Босилеград се надяват да гласуват и на предстоящите избори

Иван Николов
Снимка: kicbos.org

Сънародниците ни в Босилеград чакат разрешение от сръбското външно министерство за откриване на избирателна секция за парламентарните избори на 2 октомври, каза за БНР директорът на Културно-информационния център в града Иван Николов. Той добави, че до момента са събрани 60 подписи на желаещи да гласуват при предвидени 40 в Изборния кодекс. През м.г. българите в Босилеград участваха и в парламентарните, и в президентските избори.Правото си на вот тогава упражниха около 300 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Bulgarischer Alpenclub събира български планинари в Германия и Австрия

Bulgarischer Alpenclub е общност, създадена с цел да поддържа връзка между запалените по планинарството българи, живеещи в Германия и Австрия. Чрез прекрасната инициатива нашите сънародници там имат възможност всеки месец да се събират за поход в планината...

публикувано на 07.04.24 в 15:59

Православната църковна община на българите в Лисабон

На 25 декември 2001 г. в португалската столица Лисабон се създава Българската православна църковна община "Св. Иоан Рилски - Чудотворец" . Формалният повод за това е преместването и преустройството на параклис от дома на Царица Иоанна (съпруга на цар..

публикувано на 07.04.24 в 01:14

Ученици от българското училище в Саарбрюкен заснемат неразказани истории на българите

Гимназисти от Българското училище “Васил Левски“ в Саарбрюкен подготвят свой филмов дебют по проекта “Неразказаните истории на българите”. По този повод някои от тях през миналата седмица посетиха София, където се срещнаха с изпълнителния директор на..

публикувано на 06.04.24 в 15:53