Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Папазов-Ибряма с поредно световно признание за своя талант

Снимка: Facebook / @Ivo Papasov

Световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма добави поредното отличие към своята колекция. Неговият неоспорим талант бе оценен с голямата награда на международния фестивал за уърлд и електронна музика WOMEX 2022. Тя се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостно значение, като българинът е отличен заради неподражаемия си стил и умение да вълнува душите на хората с изключителната смесица между балкански и ромски ритми, с елементи от джаз и рок музиката. 


На 23 октомври Ибряма, заедно със своя оркестър, ще изнесе концерт в общинския театър на Лисабон, чиято сграда е един от символите на града вече 125 години. На откриването на тазгодишното издание на фестивала на изкуствата "Аполония" в Созопол, виртуозът получи голямата награда "Аполон Токсофорос" и отпразнува своя 70-годишен юбилей с концерт на сцената в курортния град.

Снимки: Facebook / @Ivo Papasov
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15