Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Папазов-Ибряма с поредно световно признание за своя талант

Снимка: Facebook / @Ivo Papasov

Световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма добави поредното отличие към своята колекция. Неговият неоспорим талант бе оценен с голямата награда на международния фестивал за уърлд и електронна музика WOMEX 2022. Тя се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостно значение, като българинът е отличен заради неподражаемия си стил и умение да вълнува душите на хората с изключителната смесица между балкански и ромски ритми, с елементи от джаз и рок музиката. 


На 23 октомври Ибряма, заедно със своя оркестър, ще изнесе концерт в общинския театър на Лисабон, чиято сграда е един от символите на града вече 125 години. На откриването на тазгодишното издание на фестивала на изкуствата "Аполония" в Созопол, виртуозът получи голямата награда "Аполон Токсофорос" и отпразнува своя 70-годишен юбилей с концерт на сцената в курортния град.

Снимки: Facebook / @Ivo Papasov
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35