Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Миг като вечност“ с нов аранжимент от група „Фанданго“

Снимка: FandangoBG Official Video Channel

„Миг като вечност“ е създадена от двама известни и утвърдени творци – композитора Стефан Димитров и поета Георги Константинов. Оригиналът на песента се появява през 80-те години на м.в., тогава е изпълнена от група „Вариант Б“.

"По стечение на обстоятелствата песента не придобива популярност и затова след толкова години ние решихме да ѝ дадем нов живот и възможност повече хора да се докоснат до нея, защото тя го заслужава" – споделят музикантите от група „Фанданго“, автори на новия аранжимент. Те са и изпълнители на кавъра.

"Още преди да те срещна в живота си - теб съм обичал… В древни гравюри и улични фотоси, в звездна поличба, в шумни площади и празни понятия, в цирков спектакъл, по телевизия, по телепатия – теб аз съм чакал" – гласи прекрасният текст на Георги Костантинов.

Съставил: Албена Безовска
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Снимка: Facebook / Игра на Доверие - Game of Trust movie

Песента "А дали е така" е част от новия български филм "Игра на доверие"

Има песни, които минават през нас и оставят дълбок отпечатък. Те се оказват отново важни в друг етап от живота ни и намират своя нов прочит години след появата си. Такъв е случаят с един от хитовете на звездата на българската естрада Васил Найденов –..

публикувано на 16.02.23 в 10:15
Снимка: Facebook/MariaMutafchievaMary

Мария Мутафчиева ни кани на вълнуващ концерт

Една от най-обичаните певици и автор на песни – Мария Мутафчиева, ни кани на концерт тази вечер. Поводите са два: личният ѝ юбилей и нейните 30 години на музикалната сцена. Професионалният и личен празник на Мери ще бъде споделен на сцената на Зала..

публикувано на 10.02.23 в 08:05

"Сърце" – първата авторска песен на дуета Бисера и Лидия

Вдъхновени от богатството на фолклорните предания и легенди, младите певици Бисера и Лидия създават песента "Сърце", в която се разказва за любовта като движеща сила. Текстът е написан е във фолклорна форма, но без специфични диалектни думи...

публикувано на 09.02.23 в 09:55