Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Миг като вечност“ с нов аранжимент от група „Фанданго“

Снимка: FandangoBG Official Video Channel

„Миг като вечност“ е създадена от двама известни и утвърдени творци – композитора Стефан Димитров и поета Георги Константинов. Оригиналът на песента се появява през 80-те години на м.в., тогава е изпълнена от група „Вариант Б“.

"По стечение на обстоятелствата песента не придобива популярност и затова след толкова години ние решихме да ѝ дадем нов живот и възможност повече хора да се докоснат до нея, защото тя го заслужава" – споделят музикантите от група „Фанданго“, автори на новия аранжимент. Те са и изпълнители на кавъра.

"Още преди да те срещна в живота си - теб съм обичал… В древни гравюри и улични фотоси, в звездна поличба, в шумни площади и празни понятия, в цирков спектакъл, по телевизия, по телепатия – теб аз съм чакал" – гласи прекрасният текст на Георги Костантинов.

Съставил: Албена Безовска
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Кралският оркестър на Чарлз III ще свири пред "Св. Александър Невски"

За първи път в България ще пристигне Английският камерен оркестър, който е под егидата на крал Чарлз III. На 13 юли в София пред катедралата „Св. Александър Невски“ меломаните ще се насладят изпълнения на Моцарт, Хендел, Бах, както и английски..

публикувано на 27.04.23 в 18:35

В Странджа всички пеят в съзвучие с природата

„Фолклорът ни дарява с най-щедрите дарове – сила, здраве, любов и утеха“, казва народната певица Златка Ставрева. Известна сред ценителите като „бялата лястовица на Странджа“, тя неуморно предава на младите любовта си към песните от Югоизточния..

публикувано на 27.04.23 в 07:15

Владимир Кърпаров се завръща от Берлин за концерт с Биг бенда на БНР

Виртуозният саксофонист Владимир Кърпаров ще представи своя авторска музика заедно с Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт, който ще се състои на 27.04 от 19.00 ч. в Първо студио на Радиото. Владимир Кърпаров от години живее и..

публикувано на 25.04.23 в 09:25