Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов спечели сребърен световен медал в класическата борба

Кирил Милов
Снимка: БФБ

Спортният министър Весела Лечева изпрати поздравителен адрес до Кирил Милов, който спечели сребърен медал на Световното първенство по борба в Белград. На финала при 97-килограмовите в класическия стил Милов загуби с 1:5 от олимпийския шампион арменеца Артур Алексанян, който спечели 4-та световна титла.

“Продължавам да се трудя, за да се кача един ден на върха. Резултатите идват с тренировките. Мечтая за олимпийска титла“, заяви след двубоя Милов.

20 годишният Едмонд Назарян е вторият български финалист в сръбската столица. При 60-килограмовите в класическия стил на 13 септември от 19 ч. българско време, той ще излезе на тепиха в Белград, за да се бори за златния медал.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06