Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов спечели сребърен световен медал в класическата борба

Кирил Милов
Снимка: БФБ

Спортният министър Весела Лечева изпрати поздравителен адрес до Кирил Милов, който спечели сребърен медал на Световното първенство по борба в Белград. На финала при 97-килограмовите в класическия стил Милов загуби с 1:5 от олимпийския шампион арменеца Артур Алексанян, който спечели 4-та световна титла.

“Продължавам да се трудя, за да се кача един ден на върха. Резултатите идват с тренировките. Мечтая за олимпийска титла“, заяви след двубоя Милов.

20 годишният Едмонд Назарян е вторият български финалист в сръбската столица. При 60-килограмовите в класическия стил на 13 септември от 19 ч. българско време, той ще излезе на тепиха в Белград, за да се бори за златния медал.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10