Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Добрич джаз фест" очаква многобройна публика

Снимка: Pixabay

За първи Добрич ще бъде домакин на двудневен джаз фестивал. Събитието ще се състои на 17 и 18 септември.

В първия ден, на сцената в Лапидариума до общината ще излязат утвърдени музиканти, които ще пренесат публиката в света на джаза. Тя ще чуе на живо "Зона Ц" – българска джаз-фюжън група в състав Стоян Янкулов-Стунджи (ударни инструменти), Васил Спасов (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас китара) и Мирослав Иванов (соло китара), както и зареждащи парчета на групата "Добрич джаз бенд".

Идеята на първото издание на феста е тази музика да излезе от концертните зали, така че повече хора да заобичат джаза, който носи свобода и друг начин на възприятие, твърдят организаторите.

Във втория ден на фестивала е предвидена музикална работилница за децата. Те ще рисуват и ще могат да се запознаят с инструмента саксофон. Освен това ще научат как джазът развива тяхното въображение и спомага за емоционалната им интелигентност.

"Добрич джаз фест" се организира със съдействието на Община град Добрич, сдружение "Нова Арт Проджект" и спонсори.


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Още от категорията

Снимка: предоставена от организаторите

Между класиката и джаза – музика цветна, жива, необичайна

През 2023 г. Плевенската филхармония отбелязва 70 години от създаването си. Прави го с поредица концерти, първият от които, дирижиран от Борислав Йоцов, постави бляскавото начало на празничните събития. Сама по себе си тази програма също е събитие,..

публикувано на 20.02.23 в 12:57
Снимка: Facebook / Игра на Доверие - Game of Trust movie

Песента "А дали е така" е част от новия български филм "Игра на доверие"

Има песни, които минават през нас и оставят дълбок отпечатък. Те се оказват отново важни в друг етап от живота ни и намират своя нов прочит години след появата си. Такъв е случаят с един от хитовете на звездата на българската естрада Васил Найденов –..

публикувано на 16.02.23 в 10:15
Снимка: Facebook/MariaMutafchievaMary

Мария Мутафчиева ни кани на вълнуващ концерт

Една от най-обичаните певици и автор на песни – Мария Мутафчиева, ни кани на концерт тази вечер. Поводите са два: личният ѝ юбилей и нейните 30 години на музикалната сцена. Професионалният и личен празник на Мери ще бъде споделен на сцената на Зала..

публикувано на 10.02.23 в 08:05