Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добрич джаз фест" очаква многобройна публика

Снимка: Pixabay

За първи Добрич ще бъде домакин на двудневен джаз фестивал. Събитието ще се състои на 17 и 18 септември.

В първия ден, на сцената в Лапидариума до общината ще излязат утвърдени музиканти, които ще пренесат публиката в света на джаза. Тя ще чуе на живо "Зона Ц" – българска джаз-фюжън група в състав Стоян Янкулов-Стунджи (ударни инструменти), Васил Спасов (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас китара) и Мирослав Иванов (соло китара), както и зареждащи парчета на групата "Добрич джаз бенд".

Идеята на първото издание на феста е тази музика да излезе от концертните зали, така че повече хора да заобичат джаза, който носи свобода и друг начин на възприятие, твърдят организаторите.

Във втория ден на фестивала е предвидена музикална работилница за децата. Те ще рисуват и ще могат да се запознаят с инструмента саксофон. Освен това ще научат как джазът развива тяхното въображение и спомага за емоционалната им интелигентност.

"Добрич джаз фест" се организира със съдействието на Община град Добрич, сдружение "Нова Арт Проджект" и спонсори.


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15