Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър е начело на българската делегация за 77-ата сесия на Общото събрание на ООН

Снимка: МВнР

Българска правителствена делегация, водена от министъра на външните работи Николай Милков, е в Ню Йорк за участие в 77-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В първия ден българската делегация участва в Среща на върха по трансформиране на образованието, открита от генералния секретар на ООН Антонио Гутереш. Чрез видеообръщение в срещата се включи българският президент Румен Радев, който потвърди постоянния ангажимент на България за качествено и достъпно образование.

Милков и придружаващата го делегация проведе срещи с представители на американски еврейски организации. Теми на разговорите бяха ситуацията в Украйна, енергийната криза и обстановката в Близкия изток и отбелязването на предстоящата през 2023 г. 80-та годишнина от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Снимки: МВнР



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37