Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Външният министър е начело на българската делегация за 77-ата сесия на Общото събрание на ООН

Снимка: МВнР

Българска правителствена делегация, водена от министъра на външните работи Николай Милков, е в Ню Йорк за участие в 77-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В първия ден българската делегация участва в Среща на върха по трансформиране на образованието, открита от генералния секретар на ООН Антонио Гутереш. Чрез видеообръщение в срещата се включи българският президент Румен Радев, който потвърди постоянния ангажимент на България за качествено и достъпно образование.

Милков и придружаващата го делегация проведе срещи с представители на американски еврейски организации. Теми на разговорите бяха ситуацията в Украйна, енергийната криза и обстановката в Близкия изток и отбелязването на предстоящата през 2023 г. 80-та годишнина от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Снимки: МВнР

Още от категорията

Председателят на парламента Вежди Рашидов е на работно посещение в Рим

На 25 януари председателят на Народното събрание ще бъде на работно посещение в Рим. Там той ще се срещне с председателя на Сената на Италианската република Иняцио Ла Руса. Рашидов ще разговаря и с председателя на комисията по култура и..

публикувано на 25.01.23 в 07:15

Президентът: Датата на следващите парламентарни избори е 2 април

Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да..

публикувано на 24.01.23 в 18:15

След консултации президентът ще насрочи дата за предсрочни избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. След консултации с Централната избирателна комисия ще взема решение за разпускане на 48-ия парламент и дата за следващите предсрочни избори, каза президентът..

публикувано на 24.01.23 в 11:06