Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Външният министър е начело на българската делегация за 77-ата сесия на Общото събрание на ООН

Снимка: МВнР

Българска правителствена делегация, водена от министъра на външните работи Николай Милков, е в Ню Йорк за участие в 77-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В първия ден българската делегация участва в Среща на върха по трансформиране на образованието, открита от генералния секретар на ООН Антонио Гутереш. Чрез видеообръщение в срещата се включи българският президент Румен Радев, който потвърди постоянния ангажимент на България за качествено и достъпно образование.

Милков и придружаващата го делегация проведе срещи с представители на американски еврейски организации. Теми на разговорите бяха ситуацията в Украйна, енергийната криза и обстановката в Близкия изток и отбелязването на предстоящата през 2023 г. 80-та годишнина от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Снимки: МВнР

Още от категорията

Руската армия е овладяла източната част на Бахмут

Според данните от геолокацията руската армия в Бахмут от 6 до 7 март е напреднала с 200 метра, като напълно е овладяла източната част на града отвъд река Бахмутка , съобщи базираният в САЩ институт за изследване на войната – ISW. Същевременно..

публикувано на 08.03.23 в 10:06
Посланик Ирене Мария Планк

Новият германски посланик в София: „Всички живеем в Европейския дом“

Посланикът на Федерална Република Германия Ирене Мария Планк връчи акредитивните си писма през януари т.г. Тя е третата жена, изпратена в България като посланик на Германия, след прехода ни към демокрация. В първото си интервю за БНР, и специално за..

публикувано на 08.03.23 в 08:05
Велислава Петрова

Заместник-министърът на външните работи е на посещение в Молдова

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова ще посети днес столицата на Молдова Кишинев като член на европейска делегация от жени-представителки на държавите-членки на Европейския съюз в Съвет "Общи въпроси". В рамките на посещението..

публикувано на 08.03.23 в 06:25