Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще настоява за задълбочен анализ на санкциите спрямо Русия

Гълъб Донев
Снимка: Мария Филева, БНР

Риск за националната сигурност на България има, но "няма пряка военна заплаха до този момент" за страната ни. Това каза пред БНР служебният премиер Гълъб Донев, коментирайки войната в Украйна. България няма да признае резултатите от референдумите, които се провеждат в четирите региона на Украйна, тъй като те са в нарушение на международното право. Донев подчерта, че позициите на страната ни са в синхрон с тези на партньорите ни в ЕС и НАТО.

По думите му страната ни подкрепя санкциите на ЕС срещу Русия да продължат, но "ЕС трябва да направи своя анализ за това те да нямат обратна сила за страните от Европейския съюз. Всички санкции, които тепърва ЕС ще обсъжда, за да наложи, ще настояваме да преминат през задълбочен анализ, за да се видят всички плюсове и минуси от тях". 

Връзка със събитията в Украйна следващата седмица ще бъде свикан Съветът за сигурност към министър-председателя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10

34 градуса максимална температура в понеделник

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°,..

публикувано на 14.04.24 в 18:30
Васил Терзиев

Столичният кмет: Ще има промени в такса смет

С въвеждането на регламента “Замърсителят плаща” ще настъпят промени в такса смет за софиянци, съобщи пред бТВ кметът Васил Терзиев. В момента в общината правят разчети и когато са готови, ще бъде споделена рамката, за да се подготвят хората.  “..

публикувано на 14.04.24 в 11:31