Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Снимка: starazagora.bg

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани запазени местни култови елементи от различни епохи.

Музеят на религиите

В България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Сред тях е храмът "Света Богородица – Благовещение" в Асеновград, известен като Рибната църква. В него се намира икона на Света Богородица, потопена в аязмо, в което плуват рибки.
Четете още:

Още от категорията

Британски таблоид съветва читателите си да открият вътрешността на България

"Забравете крайбрежието и неговите орди от туристи – вътрешността на България е дом на манастири, ослепителни езера и очарователни градове" – съветва журналистът на свободна практика Чарли Киткат в статията си за британския таблоид "Дейли Мейл" ...

публикувано на 10.01.23 в 13:05

Коливинг и коуъркинг чрез кооперация – как Семково е напът да стане рай за дигиталните номади

Дигитални номади от цял свят искат да основат голяма международна общност в българския курорт Семково, като за целта се готвят да трансформират изоставен хотел, строен с впечатляващ размах през 80-те години на миналия век. Сградата е с оригинален..

публикувано на 03.01.23 в 12:30
На Бекови скали

Из непопулярните красоти на България с Любомир Ангелов

Рилските езера и Белоградчишките скали, Мусала и Калиакра, Мелник и пещерата Проходна с Божиите очи… Безчет са красотите на България, пред които тръпнем от възхищение и които показваме на всеки наш гост от чужбина, за да запомни и обикне..

публикувано на 02.01.23 в 12:05