Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Морската градина във Варна се подготвя за цветната си премяна напролет

7
Снимка: Димитрина Дончева

Централната алея на Морската градина във Варна вече се подготвя за премяната си с лалета и теменужки, които ще радват очите на минувачите през следващата пролет.

"От есента започва подготовката по засаждането на луковиците, оформят се и нови фигури", каза за БНР Варна Янка Петрова, която работи като озеленител повече от четвърт век.

В момента тече усилена работа по почистването на емблематичния за морската ни столица парк от падналите листа. Предстои зазимяването и на Розариума.

А напролет нидерландски лалета ще красят Морската градина.

"Много работа има в Морската градина, трудно е, но преди 25 години всичко се е вършело на ръка – и метенето, и товаренето на боклука. Сега машините помагат, става по-бързо и работата върви по-лесно", разказа Янка Петрова.

Снимки: Димитрина Дончева-Радио Варна

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Няма сигнали за бомби през последното денонощие

През последните 24 часа не са отправяни заплахи за взривове, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. За подаване на фалшиви сигнали вчера в Пловдив бяха задържани две 15-годишни момчета и 23-годишен криминално проявен мъж...

публикувано на 02.04.23 в 12:50

Избирателната активност на българите на парламентарния вот на 2 април

Към 11 ч. избирателната активност леко се повишава.  По данни на ЦИК към 11: 00 часа избирателната активност в страната е 8,97 %, обяви на брифинг за медиите говорителят на комисията Росица Матева. Според социалогическата агенция "Галъп"-..

публикувано на 02.04.23 в 12:15

България избира представители за 49-то Народно събрание

В страната са разкрити 11 818 секции, като в 9366 от тях ще има машинно гласуване. Отделно са предвидени подвижни урни, секции в лечебни и социални заведения, както и на плавателни съдове и в местата за задържане. Според избирателните списъци на..

публикувано на 02.04.23 в 10:22