Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Морската градина във Варна се подготвя за цветната си премяна напролет

7
Снимка: Димитрина Дончева

Централната алея на Морската градина във Варна вече се подготвя за премяната си с лалета и теменужки, които ще радват очите на минувачите през следващата пролет.

"От есента започва подготовката по засаждането на луковиците, оформят се и нови фигури", каза за БНР Варна Янка Петрова, която работи като озеленител повече от четвърт век.

В момента тече усилена работа по почистването на емблематичния за морската ни столица парк от падналите листа. Предстои зазимяването и на Розариума.

А напролет нидерландски лалета ще красят Морската градина.

"Много работа има в Морската градина, трудно е, но преди 25 години всичко се е вършело на ръка – и метенето, и товаренето на боклука. Сега машините помагат, става по-бързо и работата върви по-лесно", разказа Янка Петрова.

Снимки: Димитрина Дончева-Радио Варна

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Питейната вода в България – даденост или грижа за бъдещето

Водните ресурси на България не са сред най-големите в Европа, но за сметка на това почти всички водоизточници у нас се формират на българска територия, което прави държавата ни независима в това отношение. В същото време в страната ни все още..

публикувано на 22.03.23 в 13:04
Иван Шишков

Обявиха граничния пункт Клепало към Северна Македония за национален обект

Граничният контролно-пропускателен пункт „Струмяни – Берово“ между общините Струмяни, Благоевградска област, и Берово в Северна Македония, става национален обект, реши служебното правителство. За национален обект се обявява и инженерната..

публикувано на 22.03.23 в 12:58

В Бургас откриха трудова борса за летния туристически сезон

Над 1100 са украинските граждани намерили работа по програмата "Солидарност" през 2022 г. в Бургаско, обяви местната "Регионална служба по заетостта". В бургаското Бюро по труда към момента са регистрирани 34 украинци с временен статут за..

публикувано на 22.03.23 в 12:47