Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нахлува студен фронт с валежи и гръмотевични бури

Снимка: БГНЕС

През нощта, с преминаването на студен атмосферен фронт в Западна и Централна България ще има значителни валежи с гръмотевични бури и градушки, които към сутринта ще обхванат и Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне да се усилва. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°.

Утре, 2 октомври, ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще спират, а облачността ще намалява. В Източна България, преди обяд все още ще вали, в отделни райони с гръмотевици и условия за градушки, но след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури по високите полета в Западна България ще бъдат от 18°-19°, в югоизточните райони до 26°, а в София около 18°. 

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежите ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 7°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10