Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европа би могла да се възползва от природния газ на Азербайджан по изградените газопреносни системи

Снимка: Президентство

Преди церемонията в София по въвеждане в експлоатация на газовата връзка Гърция-България, президентът Румен Радев проведе работна среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи прессекретариатът на президентството.

Държавният глава запозна председателя на ЕК с предложението на газопреносните оператори на България, Румъния, Словакия и Унгария да увеличат преноса на природен газ от Азербайджан към Европа, използвайки националните газопреносни системи. Така, по вече изградена надеждна и сигурна инфраструктура, само с леки модификации на мрежите, би могла да бъде ускорена доставката на природен газ за страните от ЕС.


БНР подкасти:

Още от категорията

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в България. Постоянното ни представителство във Виена е изпратило вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека,..

публикувано на 03.02.23 в 19:05

Президентът: Основна задача на правителството е подготовката на честни избори

Вторият служебен кабинет на Гълъб Донев официално встъпи в длъжност . Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на официална церемония в президентството. Основна задача на петия служебен кабинет,..

публикувано на 03.02.23 в 14:51

По съседски: Събития с балкански адрес

В Гърция обсъждат забрана за участие в избори на неофашистки партии Гръцкият парламент обсъжда забрана за участие в избори на партии с явна неофашистка идеология. Социологически проучвания показват явен риск нова неофашистка партия да влезе в..

публикувано на 03.02.23 в 11:08