Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава украинското настъпление в Донецка и в Херсонска области

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като превзеха важния комуникационен възел Лиман в Донецка област украинските сили продължават да преследват руските части, които успяха да се измъкнат от обкръжението. Украинците превзеха селището Торское на 20 километра от Кременная и вече обстрелват и този град, за да не позволят на разбитите руски части да изградят нова линия на отбрана.  

Според добре информирания руския блогер и бивш военен министър на сепаратистите в Луганск Игор Стрелков-Гиркин украинската армия е постигнала оперативен успех и срещу блокираната край Херсон руска групировка. Украинците развиват настъпление към река Днепър по посока на град Берислав. 

Междувременно в Инстанбул на вода тържествено беше спусната първата украинска корвета за борба с подводници наречена "Хетман Иван Мазепа". Корабът ще бъде напълно завършен и ще влезе в строя през 2024 г.  

САЩ и техните съюзници, включително НАТО, ще унищожат руските войски в Украйна, както и Черноморския флот на Москва, ако президентът Владимир Путин използва ядрено оръжие в Украйна. Това е коментирал пред британския в.к. "Гардиън" бившият ръководител на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът разглежда отказа на Мария Габриел да състави кабинет

На извънредно заседание днес Народното събрание ще гласува заявлението на Мария Габриел, с което тя оттегли кандидатурата си от ГЕРБ за министър-председател на ротационното правителство и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на..

публикувано на 26.03.24 в 07:05

Мария Габриел официално оттегли кандидатурата си за премиер

Мария Габриел внесе заявление в деловодството на Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет. В съобщение от пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че с..

публикувано на 25.03.24 в 10:47
Делян Пеевски

ДПС няма да подкрепи правителство с мандата на ПП-ДБ

"Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство", така коментира във Фейсбук председателят на ДПС Делян Пеевски новината за оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел за премиерския пост. "Днес научихме от изявлението на..

публикувано на 24.03.24 в 16:55