Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скоро във всички коли в Европа ще има части произведени в България

Снимка: mi.government.bg

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Скоро във всеки европейски автомобил ще има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в автоиндустрията. 

Това съобщи икономическият министър Никола Стоянов в рамките на Семинара за новопостъпили членове на чуждестранния дипломатически корпус в България, организиран от Министерството на външните работи.

Стоянов изтъкна пред чуждите дипломати, че България е много атрактивно място за инвестиции. Тя е трета в света по IT специалисти на глава от населението и в първата десетка на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15