Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър: Българите в чужбина да могат да гласуват по пощата или по интернет

Служебният министър Николай Милков на брифинга в МВнР - 5 октомври 2022 г.
Снимка: БГНЕС

За парламентарните избори на 2 октомври българите в чужбина са гласували в 755 секции в 62 държави. Малко над 178 000 наши сънародници са упражнили правото си на вот: най много в Турция - около 58 000 души, във Великобритания - 27 000, в Германия - 22 000, в Испания - 11 000. Това обяви на брифинг служебният външен министър Николай Милков.

Той настоя за създаването на районна избирателна комисия "Чужбина", както и за това да се осигури възможност българите зад граница да гласуват по пощата или по интернет.

Беше отбелязано, че изборите в чужбина са протекли спокойно, при добра организация и без струпвания на хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30