Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България назначава почетен консул в Сиатъл

Снимка: Pixabay

Служебното правителство прие решение за откриване на консулство на България в САЩ със седалище в град Сиатъл, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Консулството ще бъде ръководено от Елка Рускова, а дейността му ще обхваща територията на щата Вашингтон.

Елка Рускова е добре позната сред българите в САЩ с подкрепата си за организацията на редица събития, целящи популяризиране на България и българската култура в САЩ.

Още от категорията

Радио България посреща 88-ия рожден ден на БНР с три номинации за „Сирак Скитник“

Всеки ден е специален, но 25 януари е особено тържествен за всички нас, обитателите на Старата къща - отбелязваме 88 години от създаването на Българското национално радио. По традиция от 2001 година насам кулминацията на празника е връчването на..

публикувано на 25.01.23 в 05:05

В сряда се очаква застудяване преди валежите в четвъртък

В сряда  минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София – минус 1°. През деня ще е облачно, но почти без валежи. Максималните температури ще са от 2 до 7°, в столицата се очакват 2 градуса. Над Черноморието  ще е облачно и без валежи с..

публикувано на 24.01.23 в 18:25
Международното летище в Канкун

Мексико депортира български туристи

За проблем с българските туристи в Мексико сигнализираха от Обединение "Бъдеще за туризма" до Министерството на туризма, Министерството на външните работи, посолството на България в Мексико и почетния консул на Мексико у нас.  От началото на октомври..

публикувано на 24.01.23 в 14:14