Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Пазарджик срещу екстрадицията на българин за Германия

Снимка: БНР Пловдив

Апелативният съд в Пловдив постанови екстрадицията на 23-годишния Иван Тилев от Пазарджик, обвинен от германската прокуратура за финансова измама в размер на 800 хил. евро. Близки и приятели на младежа организираха протест пред сградата на съда.

През август тази година Тилев отишъл да си поднови задграничния паспорт, но от сектор „Български документи за самоличност“ на полицията го уведомили, че му е издадена Европейска заповед за арест и на място му сложили белезници. Тогава Тилев разбрал, че е обвинен от немската прокуратура за участие в организирана престъпна група за финансови измами в размер на 14 млн. евро.

Обект на разследването е фирма „Тийм груп“ с управители израелец и сръбкиня. Тилев работел в колцентъра на фирмата от 2019 г. и извършвал финансови консултации по телефона с клиенти, инвестиращи пари в ценни книжа и криптовалути, след като кандидатствал по легална обява за работа с немски и български език, съобщи БНР Пловдив.

Снимки: БНР Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите обвинени за шпионаж във Великобритания не се признаха за виновни

Обвинените петима българи, че са част от руска шпионска мрежа във Великобритания, пледираха пред Централния наказателен съд (Old Bailey) в Лондон, че са невинни. Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са..

публикувано на 23.03.24 в 09:51

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28