Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е в равностойна квалификационна група за Евро 2024

Българските национали по футбол след победата в Скопие, която им позволи да останат в четвърта урна за жребия за Евро 2024.
Снимка: БФС

След жребий, теглен във Франкфурт националният отбор на България по футбол попадна в една група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в квалификациите за Европейското първенство по футбол 2024 в Германия.

Квалификациите ще се играят от март до ноември 2023 г. Първите два отбора от всяка група се класират директно за финалите на Евро 2024.

"Получи се интересна група, мисля, че Сърбия е фаворит. Отборите са близки по сила. Сигурно ще е по-емоционално да играя срещу моята родина, за мен е хубаво, че ще се завърна в Сърбия. Ние сме млад отбор и те са фаворити. Не трябва да се предаваме“. Това коментира националният селекционер Младен Кръстаич пред БНТ след жребия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06
Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01