Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е в равностойна квалификационна група за Евро 2024

Българските национали по футбол след победата в Скопие, която им позволи да останат в четвърта урна за жребия за Евро 2024.
Снимка: БФС

След жребий, теглен във Франкфурт националният отбор на България по футбол попадна в една група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в квалификациите за Европейското първенство по футбол 2024 в Германия.

Квалификациите ще се играят от март до ноември 2023 г. Първите два отбора от всяка група се класират директно за финалите на Евро 2024.

"Получи се интересна група, мисля, че Сърбия е фаворит. Отборите са близки по сила. Сигурно ще е по-емоционално да играя срещу моята родина, за мен е хубаво, че ще се завърна в Сърбия. Ние сме млад отбор и те са фаворити. Не трябва да се предаваме“. Това коментира националният селекционер Младен Кръстаич пред БНТ след жребия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35