Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на мавруда в Пловдив

Градски винен фестивал Пловдив
Снимка: Димитър Владимиров,БНР Пловдив

За трета поредна година Пловдив отбелязва празника на вината от местните сортове грозде. Той е посветен на българското вино и наречен на един от най-ценените и стари български сортове, мавруда. Инициативата има за цел да привлече интереса към българското лозарство и винопроизводство, да открои забележителната хармония между хилядолетни традиции, нови технологии, качество и стилово разнообразие на вината, произведени в България.

Стремежът е празникът да се утвърди като истински значимо събитие в страната, което да даде информация и да насочи различни групи потребители към българското вино. На централния площад в Града под тепетата Urban wine fest представи богата селекция от над 35 български вина от местни сортове, комбинирани с кулинарни изкушения от фермерския пазар и подбрана музика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кюстендил възражда местна коледна традиция

Приказната Коледа на Кюстендил започва на 2 декември със запалването на светлините на елхата градския площад "Велбъжд". Празнична украса ще грейне и на още няколко от най-оживените места по централната част на града. Коледно градче в центъра на..

публикувано на 02.12.23 в 08:15

С кукери празнуват Новата година в Петрич и Разлог

Жителите на два югозападни града - Петрич и Разлог, ще приветстват Новата година с кукерски фестивал. В Петрич днес ще се проведат характерните Станчинарски игри, в които кукерски групи с общо над хиляда участници ще представят различни..

публикувано на 01.01.24 в 09:20

С кукери празнуват Новата година в Петрич и Разлог

Жителите на два югозападни града - Петрич и Разлог, ще приветстват Новата година с кукерски фестивал. В Петрич днес ще се проведат характерните Станчинарски игри, в които кукерски групи с общо над хиляда участници ще представят различни персонажи,..

публикувано на 01.12.23 в 06:00