Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Празник на мавруда в Пловдив

Градски винен фестивал Пловдив
Снимка: Димитър Владимиров,БНР Пловдив

За трета поредна година Пловдив отбелязва празника на вината от местните сортове грозде. Той е посветен на българското вино и наречен на един от най-ценените и стари български сортове, мавруда. Инициативата има за цел да привлече интереса към българското лозарство и винопроизводство, да открои забележителната хармония между хилядолетни традиции, нови технологии, качество и стилово разнообразие на вината, произведени в България.

Стремежът е празникът да се утвърди като истински значимо събитие в страната, което да даде информация и да насочи различни групи потребители към българското вино. На централния площад в Града под тепетата Urban wine fest представи богата селекция от над 35 български вина от местни сортове, комбинирани с кулинарни изкушения от фермерския пазар и подбрана музика.

Още от категорията

Нова разработка – български хора̀ чрез мобилна игра с добавена реалност

Където и да се намирате по света, стига да разполагате със смартфон и достъп до интернет, можете сами да усвоите преплетените стъпки на българските хора̀ с помощта на добавена реалност чрез новата българска безплатна игра Таратанци . "Просто..

публикувано на 27.02.23 в 06:55
Кукерландия

Кукери шестват за плодородие и здраве на Сирна неделя

Кукери ще шестват в Пловдив този следобед. Те ще тръгнат в 16.30 часа от Военния клуб в града и ще шестват по Главната улица, предаде БНР Пловдив. Събитието  е свързано с народните обичаи на Сирни Заговезни в началото на Великите пости, когато се дава и..

публикувано на 26.02.23 в 11:20
Снимка: Facebook /Национален политехнически музей

Ден на традициите в Националния политехнически музей в София

Весела работилничка за мартенички и текстилен печат организира в съботния ден (25.02) Националният политехнически музей в София (на ул. „Опълченска” 66). Там, от 11 до 13 часа, всеки може да си измайстори не само мартеничка по свой вкус, но и да..

публикувано на 25.02.23 в 10:05