Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на мавруда в Пловдив

Градски винен фестивал Пловдив
Снимка: Димитър Владимиров,БНР Пловдив

За трета поредна година Пловдив отбелязва празника на вината от местните сортове грозде. Той е посветен на българското вино и наречен на един от най-ценените и стари български сортове, мавруда. Инициативата има за цел да привлече интереса към българското лозарство и винопроизводство, да открои забележителната хармония между хилядолетни традиции, нови технологии, качество и стилово разнообразие на вината, произведени в България.

Стремежът е празникът да се утвърди като истински значимо събитие в страната, което да даде информация и да насочи различни групи потребители към българското вино. На централния площад в Града под тепетата Urban wine fest представи богата селекция от над 35 български вина от местни сортове, комбинирани с кулинарни изкушения от фермерския пазар и подбрана музика.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от цялата страна поеха по стъпките на Таньо войвода и четата му

От Тутракан на 30 май започна 39-ят поход "По пътя на четата на Таньо войвода". Проявата е под патронажа на президента Румен Радев. Направена бе традиционната възстановка на слизането на четата на брега на Дунава. По стария хайдушки..

публикувано на 30.05.24 в 15:33

Лятна школа на Етнографския музей запознава децата с традициите

Лятна школа за деца от 7 до 12-годиишна възраст организира Националният етнографски музе в София. Заниманията  ще запознаят малчуганите с традиционните празници и обичаи, поминъците и занаятите по нашите земи, с българските митологични..

публикувано на 29.05.24 в 07:05

Игри, битки и атракции - античен фестивал "Нике играта и победата" край Велико Търново

През целия съботен ден, на 25 май, археологическият резерват Никополис ад Иструм край Велико Търново ще бъде домакин на седмото издание на Античен фестивал "Нике играта и победата". Тази година в събитието участват исторически реконструктори..

публикувано на 24.05.24 в 13:05