Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10