Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с двоен ръст на износа за Саудитска Арабия през 2021 г.

Снимка: mi.government.bg

През 2021 г. България отчита двоен ръст на износа за Саудитска Арабия спрямо 2020 г. Той възлиза на над 230 млн. щ.д., което е 10-годишен рекорд. Това беше обявено по време на посещението на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов в Рияд, където той участва в международния форум "Future Investment Initiative". На срещата му с Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф, министър на индустрията и природните ресурси на Саудитска Арабия, беше подчертано че компании от арабската държава имат интерес да се задълбочи сътрудничеството с България.
Възможността България да стане логистичен център за Югоизточна Европа за една от най-големите саудитска компании в химическата индустрия беше обсъдено на среща на Стоянов с Халид Хашим Алдабаг, изпълнителен директор на "SABIC". Компанията има интерес за инвестиция в локация, която да даде достъп до единния европейски пазар и добри транспортни връзки. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов завод за соларни панели край Стара Загора ще има нужда от работници от региона

До края на годината в района на Стара Загора се очаква да бъде направена първа копка на завод за производство на фотоволтаични панели и клетки. За изграждането му са необходими между 150 и 200 декара терени, по чието осигуряване инвеститорът работи..

публикувано на 17.02.24 в 11:25

"Уестингхаус" трябва да обяви цената на новите реактори в АЕЦ "Козлодуй“

Цената на тока от бъдещите VII и VIII реактори на АЕЦ "Козлодуй" няма да надхвърли 65 евро за мегаватчас, колкото е средният микс за цената на тока в ЕС. Стойността на новите мощности се очаква да е до 14 млрд. евро за двата блока. Това заяви министърът на..

публикувано на 13.02.24 в 08:27
Богдан Богданов

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите , заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по..

публикувано на 03.02.24 в 16:10