Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителството одобри проекта за придобиване на нови 8 самолета F-16

Снимка: lockheedmartin.com

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за одобряване на проекта на договор за придобиване на нови 8 самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение и поддръжка. Министърът на отбраната е упълномощен да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет" (втори етап). Съгласно Конституцията, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание. 


Още от категорията

Румен Радев очаква задълбочаване на сътрудничеството с Турция

Сътрудничеството между България и Турция в областта на енергетиката и общите транспортни проекти на двете страни дава нови възможности за развитие на целия регион. Това подчерта президентът Румен Радев, който е в Анкара за церемонията по встъпване в..

публикувано на 03.06.23 в 17:13

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани в Индия

По данни на българското посолство в Делхи, към момента няма информация за пострадали български граждани при трагичния влаков инцидент в индийския щат Одиша, който взе стотици жертви. Министерството на външните работи поддържа контакт със задграничното ни..

публикувано на 03.06.23 в 13:06

150 деца чакат за сърдечна операция заради липса на медицински сестри

Около 150 деца чакат за операция в педиатричната клиника на Националната кардиологична болница. Заради недостиг на медицински сестри, детската реанимация работи с 50% от капацитета си. С други думи отделението използва само четири от осемте легла, предаде..

публикувано на 03.06.23 в 11:07