Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри проекта за придобиване на нови 8 самолета F-16

Снимка: lockheedmartin.com

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за одобряване на проекта на договор за придобиване на нови 8 самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение и поддръжка. Министърът на отбраната е упълномощен да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет" (втори етап). Съгласно Конституцията, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25