Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителството одобри проекта за придобиване на нови 8 самолета F-16

Снимка: lockheedmartin.com

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за одобряване на проекта на договор за придобиване на нови 8 самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение и поддръжка. Министърът на отбраната е упълномощен да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет" (втори етап). Съгласно Конституцията, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание. 


Още от категорията

Въздушна линия ще свързва Пловдив с Манчестър

От летище Пловдив ще има преки полети до Манчестър. През следващите три години линията ще работи от месец ноември до март, като самолетите ще летят всеки понеделник, съобщи изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев. Той уточни, че..

публикувано на 30.05.23 в 11:32
Снимка: Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ Бургас

Бургас отбелязва 120 години на дипломатически отношения между България и САЩ

С поредица от разнообразни събития на 30 и 31 май в Бургас ще бъде отбелязана 120-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. По този повод в черноморския град пристига и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен...

публикувано на 30.05.23 в 07:05

Вторник ще е топъл с пролетни превалявания

Във вторник  на много места в страната ще се развива дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. Почти без валежи ще е в западните и централните райони на Дунавската равнина. М инималните температури ще са от 10..

публикувано на 29.05.23 в 18:15