Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри проекта за придобиване на нови 8 самолета F-16

Снимка: lockheedmartin.com

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за одобряване на проекта на договор за придобиване на нови 8 самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение и поддръжка. Министърът на отбраната е упълномощен да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет" (втори етап). Съгласно Конституцията, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

В сряда , 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на..

публикувано на 16.04.24 в 20:15

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09