Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България на върха в отборното класиране на Световния боксов тур

Снимка: Българска федерация по бокс

Изключително успешното представяне на българските боксьори в Марибор в първенството от Световния боксов тур, който е със сребърен статут, нареди страната ни на върха в отборното класиране. В надпреварата се включиха 6 български атлети, които донесоха на България 4 златни медала. Шампионски титли в словенския град завоюваха Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг). С титла си тръгва и Ергюнал Себахтин (48 кг) след като останалите боксьори, записали се за участие в турнира, отказаха да се качат на ринга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06