Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За българите Турция е предпочитана дестинация за новогодишната нощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цените за тридневен пакет за двама с хотелско настаняване, организиран транспорт и празнична вечеря на яхта, под дъжд от фойерверки в Босфора, варират от 600 до 1200 лева, информира БТА. Бургаски туроператорски фирми предлагат богата палитра от предложения за посрещане на новата 2023 година в южната ни съседка Турция.

От друга страна, много хотели по българското Черноморие, които ще работят за Коледните и Новогодишните празници съобщават, че вече са продали предложените от тях пакети. В Поморие например, цените са между 400 и 500 лева за два дни, с включена новогодишна вечеря, на човек.

За БТА Христина Славова, член на УС на Бургаската регионална туристическа камара посочва, че се наблюдава засилен интерес и към офертите за фирмени партита край морето, които се организират от компаниите далеч преди празничния сезон.

БНР подкасти:

Още от категорията

Британско издание препоръчва България, като идеалната бюджетна дестинация за това лято

Идеалната дестинация за евтина почивка за британците е една до голяма степен неизследвана държава в Европа, която е по-евтината алтернатива на Испания. Така започва статията си британското издание "Експрес", позовавайки се на проучване на известния..

публикувано на 24.04.23 в 15:25

България очаква силен летен туристически сезон

Данните за предстоящия летен сезон, са положителни и очакваме да надминем с 5 % резултата от рекордната за националния туризъм 2019 г., заяви в курорта "Албена" министърът на туризма Илин Димитров. Той допълни, че се очакват много туристи от..

публикувано на 20.04.23 в 11:10
Шуменска крепост

Шумен, откъдето започва България

"Оттука започва България – пет пръста в железен юмрук.  Обвързани с древно предание, калени в поход и труд!" Така започва химнът на град Шумен, възпяващ епичното начало на Българската държава, основана през 681 г., в околностите..

публикувано на 18.04.23 в 11:15