Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска компания за производство на полезни сладки изкушения се готви за скок на международните пазари

Снимка: Facebook / CardinalBites

Българска стартираща компания за производството на протеинови бонбони без захар, глутен, соя и мазнини не спира своето развитие и амбициозни идеи. След като бе оценена на 1 млн. лева от фонд за рискови инвестиции, компанията успя да привлече 100 000 лева, с които да  подобри и разшири разпространението на продуктите си в повече обекти из цялата страна. 50% от сумата е предвидена именно за тази цел.

Засега бонбоните им са достъпни в над 200 обекта в България. От компанията планират и пробив на пазари в чужбина. В процес на изграждане са връзки с обекти в Румъния, Гърция, Полша, Италия и Испания. Повече авантюристичния старт на родните предприемачи през 2020 година, вижте в публикацията: Протеинови бонбони изненадват небцето с три традиционни български вкуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03