Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бяла става "Европейски град на спорта"

Снимка: Facebook / @europeancapitalsandcitiesofsport

Българският град Бяла е обявен за Европейски град на спорта през 2023 г. Черноморският град ще бъде домакин на над 40 прояви - турнири по футбол, волейбол, тенис и стрийт баскетбол, състезания по ориентиране, плажни спортове, плуване, колоездене и триатлон, тридневен спортен фестивал с отворени тренировки по пилатес, зумба и стречинг, тренировъчни лагери, семинари и обучения.

Впечатлихме екипа на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта с отличната си спортна база и богата спортна програма. Надеждите ни са да оправдаем титлата“, каза за БНР- Варна Христина Келисакиева, участник в екипа на Община Бяла, изготвил кандидатурата на града.

Най-голямото спортно съоръжение в Бяла е комплексът “Черноморец“, който разполага с футболен терен, спомагателни игрища за баскетбол, волейбол, тенис и голяма площадка за фитнес на открито.

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Витоша зимен фест 2024” кани любителите на снега

Под мотото “Открий, забавлявай се, живей” ще премине “Витоша зимен фест 2024”, който събира днес любителите на зимните спортове и планината. Спортното събитие ще се състои на хижа “Алеко” като част от Световния ден на снега. За първи път на..

публикувано на 27.01.24 в 04:35

Българските девойки с медал от Световната купа по фехтовка

Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова, под ръководството на треньора Даниел Бояджиев, станаха шампионки в отборната надпревара на шпага на турнира по фехтовка за Световната купа за девойки в Ташкент (Узбекистан). С отличната си..

публикувано на 24.01.24 в 14:14

Александър Николов – най-полезен играч в италианската Суперлига за декември

Отборът на Кучине Лубе (Чивитанова) с талантливия млад българин Александър Николов в редиците си се наложи над тима на Алианц Милано с друг българин - Матей Казийски, с 3:2 (25:19, 27:25, 22:25, 15:25, 15:12) в мач от поредния кръг на италианската..

публикувано на 22.01.24 в 18:00